14:00

IF Brommapojkarna 3

Referat: Danderyds SK FF 2 - IF Brommapojkarna 3

Danderydsvallen bjöd på ett underbart oktober väder.......konstant regn och 12 grader.

Vi rivstartar matchen redan i första minuten när vi har ett snabbt och fint anfall där Alex till sist blir helt fri med målvakten men avslutet med vänsterfoten räddas dock av målvakten (han hade nästan FÖR mycket tid på sig....). Det blir sedan en hörna som slås bra av Sebbe där Albin är nära på bortre stolpen men bollen går förbi honom. Minuten senare skapar Danderyd en hörna och där håller vi inte våra markeringar och en av deras killar kan springa sig helt fri och snyggt nicka in 0-1.
Danderyd är sedan bättre än oss i 10-15 minuter. Vi ligger inte tillräckligt nära dem och när vi väl vinner bollen slarvar vi lite i passningsspelet. Dock skapar de inte så mycket mer än något skott utifrån som går utanför.
I 14:e minuten bryter vi deras uppspel och Alex får skottläge men avslutet går mitt på målvakten. Två minuter senare får vi en frispark på högerkanten. Sebbe slår den fint mot bortre stolpen (precis som vi pratat om) men en av deras backar kommer högst och nickar bollen till hörna. Återigen en bra hörna av Sebbe men vi lyckas inte få bollen på (eller i) mål. Strax därefter kommer vi ett nytt fint anfall på högerkanten som avslutas med att Alex slår ett fint inlägg som Danderyd rensar till hörna. Hörnan dock resultatlös.
Sedan kommer Danderyd upp i en snabb kontring på vår högerkant. De tar sig in i vårat straffområde och precis när det är dags att avsluta kommer David glidande och skickar undan både boll och spelare. Grym glidtackling måste man säga...
I 28:e minuten slår Alex ett nytt fint inlägg framför mål där Edvin är på plats men de hinner rensa och bollen går till Stross som tar avslut som går mitt på deras målvakt. Minuten senare händer det mycket. Först har Danderyd ett skott utifrån som går över. Direkt därefter sätter vi igång ett anfall på högerkanten. Bollen går ut till Edvin som slår ett perfekt inlägg till Ture som är på plats i boxen men målvakten får fingrarna på bollen och den går i stolpen.....där var det mycket nära en kvittering.
I 31:a drar Alex på sig ett gult innan vi med tre minuter kvar återigen kommer i ett fint anfall på högerkanten. Edvin touchar bollen fint till Alex som spelar tillbaka på Edvin på djupet. Han tittar upp och hittar återigen Ture framför mål som halft liggande i luften träffar bollen men målvakten är på plats och räddar även det skottet. Vi avslutar sedan halvleken med att Albin tar ett skott som går mitt på målvakten.
Bortsett från första kvarten så är vi det bättre laget och borde fått med oss minst ett mål intill pausvilan.

I andra halvlek startar vi som vi slutade den första. Ludde hittar Adam som djupt ner på högerkanten slår ett hårt och precist inlägg in framför mål men Stross är inte riktig på tårna för att hinna dit och sätta bollen i mål. Dock ett fint anfall från vår sida...
Efter 11 minuter kommer Danderyd i ett snabbt anfall men återigen är David längst ner och hinner peta bollen till hörna precis innan de kommer till avslut.
Vi fortsätter att föra matchen utan att skapa de riktigt farliga lägena. Sebbe drar på sig ett gult i 18:e innan Viktor tar skott utifrån strax därefter, men skottet går mitt på målvakten. Danderyd är inte ofarliga....de har några farliga hörnor och något skott utifrån men inget som skapar några större problem för Yusuf.
Vi gnuggar på....Adam kommer till avslut utifrån men skottet går precis över. Mycket bollinnehav på deras planhalva. Några bra inlägg men inget som resulterar. Abbe har ett lobbförsök som blir lite för löst och som målvakten kan fånga i skopan.
Sedan kommer en situation där vi trodde vi skulle få straff. Det är ganska trångt i deras straffområde och precis när de ska rensa hinner Adam först på bollen och deras spelare träffar bara Adams fot men domaren blåser tyvärr inte straff..... ?
I slutet har vi en fin kombination när Adam hittar Ludde vid straffområdeslinjen och han hittar Albin på djupet men avslutet går i burgaveln.

Matchen slutar 0-1 och det känns inte helt rättvist. Vi gör som helhet en mycket bra match mot ett mycket bra lag. De har en väldigt trygg målvakt som alltid är rätt placerad samt en kapten som agerar lite libero och rensar undan det mesta samt även står för fina uppspel. Lite mer skärpa i avsluten samt noggrannare markering på deras hörnor så hade den här matchen slutat annorlunda.

Nya friska tag imorgon mot Bro. De kommer solen också vara närvarande.... ??